Стана ясно по кое време ще се проведе състезанието за преплуване

...
Стана ясно по кое време ще се проведе състезанието за преплуване
Коментари Харесай

Цанко стартира преплуването на Гибралтарския проток

Стана ясно кога ще се организира надпреварата за преплуване на Гибралтарския пролив от Европа до Африка, в което ще взе участие и бургазлията Цанко Цанков.

Официалният старт е разгласен за през днешния ден, вторник, в 07:15 ч. испанско време (08:15 ч. българско време).

„ Предстоят ми доста тежки близо 20 км. във водите на Атлантическия океан, с цел да стигна африканския бряг при град Танжер. Чувствам се добре и имам вяра, че силата на българския дух и вашата положителна сила, която изпращате през последните дни, ще ми оказват помощ да се оправя с това предизвикателство и да развея българския байрак, преплувайки дистанцията сред двата континента. Благодаря ви от цялото си сърце за поддръжката към мен и екипа ми! “, сподели през днешния ден Цанко Цанков.

Почетният жител на Бургас е на подготовка в Испания от няколко дни. 24-ма са кандидатите, минали през ситото на квалификациите за надпреварата. Цанко е първият българин, който ще нападна преплуването на Гибралтарския пролив от испанския район Тарифа до мароканския бряг на Танжер. Историческото му плуване в открити води ще се реализира с поддръжката на Община Бургас и спонсори.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР